PROMOTOR DEGUSTATOR ČEBELJIH PRIDELKOV
V okviru 50-urnega brezplačnega usposabljanja boste nadgradili znanje o čebeljih pridelkih, njihovih lastnostih in številnih možnostih uporabe ter pridobili dodatna znanja iz zakonodaje, poslovnega komuniciranja in retorike, ki vam bodo omogočila bolj suveren nastop na trgu in posledično uspešnejšo prodajo vaših izdelkov.
Usposabljanje bo organizirano v okviru projekta Munera 3, v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije.
Podrobnejša vsebina:
- pomen čebel in čebelarstva z vidika naravovarstva in ohranjanja kulturne dediščine
- značilnosti in pridobivanje čebeljih pridelkov/izdelkov
- senzorične lastnosti čebeljih pridelkov
- uporaba čebeljih pridelkov v kulinariki
- uporaba čebeljih pridelkov v apiterapiji
- medene pijače
- zakonodaja za pridelavo, predelavo in prodajo čebeljih pridelkov
- poslovno komuniciranje in retorika
- priprava degustacije čebeljih pridelkov
Ciljna skupina: Čebelarji in njihovi družinski člani ter ostali zainteresirani, ki v tem vidijo poklicno priložnost.
Pogoji za vključitev: Kandidat mora biti zaposlen ali samozaposlen. To dokazuje z izjavo delodajalca ali z izpisomv iz ZPIZ-a o obdobjih zavarovanja.
Predvideni termini:
Načrtujemo izvedbo treh ponovitev usposabljanja ob zadostnem interesu udeležencev. 1. izvedba oktober - november 2021, 2. izvedba november - december 2021 in tretja izvedba januar - februar 2022.
1. izvedba:
Tema | Termin | Št. pedag. ur | Lokacija | Izvajalec |
Pomen čebel z naravovarstvenega vidika in čebelarstva za ohranjanje kulturne dediščine | Torek, 5. 10. 2021
| 3 | Biotehniški center Naklo | g. Janko Božič |
Čebelji pridelki in izdelki – značilnosti in pridobivanje | Sreda, 6. 10. 2021 | 4,5 | Čebelarska zveza Slovenije | ga. Nataša Lilek |
Senzorične lastnosti čebeljih pridelkov | Torek, 12. 10. 2021 | 4,5 | Čebelarska zveza Slovenije | ga. Andreja Kandolf |
Uporaba čebeljih pridelkov v kulinariki | Sreda, 13. 10. 2021 | 5 | Biotehniški center Naklo | g. Zmago Rovšnik |
Uporaba čebeljih pridelkov v apiterapiji 1 | Torek, 19. 10. 2021 | 5 | Čebelarska zveza Slovenije | g. Vlado Pušnik |
Uporaba čebeljih pridelkov v apiterapiji 2 | Sreda, 20. 10. 2021 | 4 | Čebelarska zveza Slovenije | g. Vlado Pušnik |
Medene pijače | Torek, 2. 11. 2021 | 4 | Čebelarska zveza Slovenije | g. Tomaž Šauperl |
Retorika | Sreda, 3. 11. 2021 | 6 | Biotehniški center Naklo | ga. Saša Pivk Avsec |
Poslovno komuniciranje in poslovni bonton | Torek, 9. 11. 2021 | 6 | Biotehniški center Naklo | ga. Ana Ambrožič |
Zakonodaja za pridelavo, predelavo in prodajo čebeljih pridelkov | Sreda, 10. 11. 2021 | 3 | Čebelarska zveza Slovenije | ga. Nataša Klemenčič Štrukelj |
Priprava strojnice na degustacijo | Torek, 16. 11. 2021 | 5 | Biotehniški center Naklo | g. Peter Ribič |
Trajanje in potek programa: Usposabljanje bo potekalo v 11 srečanjih (skupaj 50 pedag. ur). Del usposabljanja bo izveden v Biotehniškem centru Naklo, del pa v prostorih Čebelarske zveze Slovenije.
Pogoj za uspešen zaključek programa in pridobitev potrdila: 80 % prisotnost in uspešno opravljena naloga (postavitev degustacijske stojnice)
Več o programu si preberite tukaj.
Za več informacij in prijave nas pokličite oz. nam pišite na: 04/277 21 13, 04/277 21 20, 041 499 934, tina.kosir@bc-naklo.si, danijela.grubac@bc-naklo.si, peter.ribic@bc-naklo.si.
PROMOTOR DEGUSTATOR ČEBELJIH PRIDELKOV II
2. izvedba:
Tema | Termin | Št. pedag. ur | Lokacija | Izvajalec |
Pomen čebel z naravovarstvenega vidika in čebelarstva za ohranjanje kulturne dediščine | Torek, 9. 11. 2021
| 3 | ZOOM (on-line) | g. Janko Božič |
Čebelji pridelki in izdelki – značilnosti in pridobivanje | Sreda, 10. 11. 2021 | 4 | ZOOM (on-line) | ga. Nataša Lilek |
Uporaba čebeljih pridelkov v kulinariki | Torek, 16. 11. 2021 | 5 | Biotehniški center Naklo | g. Zmago Rovšnik |
Uporaba čebeljih pridelkov v apiterapiji 1 | Torek, 23. 11. 2021 | 6 | ZOOM (on-line) | g. Vlado Pušnik |
Uporaba čebeljih pridelkov v apiterapiji 2 | Sreda, 24. 11. 2021 | 3 | Čebelarska zveza Slovenije | g. Vlado Pušnik |
Senzorične lastnosti čebeljih pridelkov | Četrtek, 25. 11. 2021 | 5 | Biotehniški center Naklo | ga. Malči Božnar |
Medene pijače | Torek, 30. 11. 2021 | 4 | Biotehniški center Naklo | g. Tomaž Šauperl |
Zakonodaja za pridelavo, predelavo in prodajo čebeljih pridelkov | Sreda, 8. 12. 2021 | 3 | ZOOM (on-line) | ga. Nataša Klemenčič Štrukelj |
Poslovno komuniciranje in poslovni bonton | Ponedeljek, 13. 12. 2021 | 6 | ZOOM (on-line) | Ana Ambrožič |
Priprava strojnice na degustacijo | Torek, 14. 12. 2021 | 5 | Biotehniški center Naklo | g. Peter Ribič |
Retorika | Sreda, 15. 12. 2021 | 6 | Biotehniški center Naklo | ga. Saša Pivk Avsec |
Trajanje in potek programa: Usposabljanje bo potekalo v 11 srečanjih (skupaj 50 pedag. ur). Del usposabljanja bo izveden v Biotehniškem centru Naklo, del v prostorih Čebelarske zveze Slovenije, del pa tudi preko ZOOM-a.
Pogoj za uspešen zaključek programa in pridobitev potrdila: 80 % prisotnost in uspešno opravljena naloga (postavitev degustacijske stojnice)
Več o programu si preberite tukaj.
Za več informacij in prijave nas pokličite oz. nam pišite na: 04/277 21 13, 04/277 21 20, 041 499 934, danijela.grubac@bc-naklo.si, peter.ribic@bc-naklo.si.