V program Živilstvo in prehrana se vpišite, če vas zanima prehrana, dietetika in gastronomija ter sestava živil ali pa različne tehnologije v živilstvu (od predelave živil rastlinskega izvora, mesa, mleka, žit, do tehnologije vina ), živilska kemija z analizo živil ter živilska mikrobiologija in biotehnologija, je ta program prava izbira.
V okviru programa boste pridobili veliko znanja o ekonomiki in managementu podjetij, informatiki in statistiki, poslovnem sporazumevanju in vodenju, strokovni terminologi v angleškem jeziku ter spoznali področje zakonodaje v živilstvu ipd. Študentom nudimo bogat nabor izbirnih modulov in predmetov, kar pomeni, da si v 2. letniku študentje lahko glede na svoje interese sami izberejo priljubljene vsebine s področja prehrane ali s področja živilstva.
Tekom študija vas čaka veliko vaj v sodobno opremljenih laboratorijih, v inkubatorju Green lab ali pa v različnih organizacijah in živilskih in prehranskih obratih v Sloveniji ali v tujini.
Cilji programa
-
Izobraziti inženirje s strokovno-teoretičnimi in praktično uporabnimi znanji s področja živilskih tehnologij v prehrani,.
-
Usposobiti študente za generične in poklicno-specifične kompetence strokovnega področja živilstva in prehrane za samostojno delo v manjših obratih.
-
Omogočiti študentom, da pridobe teoretično in praktično znanje o živilstvu, prehrani in varni hrani za celosten pogled na razvoj živilske in prehranske stroke.
-
Oblikovati osebnost študentov za odgovoren odnos do zagotavljanja kakovosti v proizvodnji živil in pripravi hrane.
-
Oblikovati samozavest in odločitev za poslovne odločitve in reševanje konkretne strokovne problematike.
Z zaključkom programa si boste pridobili naziv Inženir/-ka živilstva in prehrane (okr. Inž. živil. in preh.) ter raven strokovne izobrazbe 6/1.
Oglejte si tudi:
-
Letak programa Živilstvo in prehrana
-
Predmetnik ŽIVILSTVO IN PREHRANA - stari program
Predmetnik ŽIVILSTVO IN PREHRANA - nov program (začetek izvajanja v študijskem letu 2023/24) -
Splošni del programa
-
Natančnejši opisi predmetov - katalogi znanja na straneh CPI
-
Laboratorij - video
-
Priprava kruha - video