Mlekarska delavnica
Mlekarska delavnica
Mlekarska delavnica dijakom, študentom in drugim interesentom na 500 m² nudi primerno okolje za pridobivanje potrebnih znanj za predelavo mleka. Omogoča predelavo po klasičnih metodah s katerimi lahko sodelujoči pridobijo osnovna znanja na sodoben način.
Vpeljano imamo dobro higiensko prakso in se ravnamo po načelih HACCP.
V mlekarski delavnici predelujemo mleko pridelano na posestvu BC Naklo. Izdelujemo naslednje izdelke:
- Surovo mleko
- Pasterizirano mleko
- Polnomastno skuto
- Posneto skuto
- Sladko smetano
- Kislo smetano
- Mascarpone
- Mladi sir
- Mladi sir z različnimi dodatki (paprika, česen)
- Poltrdi sir Strahinjc
- Sir za žar
- Mlečni desert
- Kremni jogurt
- Sadni kremni jogurt (banana, pečeno jabolko, marakuja – pomaranča, breskev, buča – marelica, borovnica)
- Navadni tekoči in čvrsti jogurt
- Sadni tekoči jogurt (banana, jagoda, vanilija, borovnica, pečeno jabolko, marakuja – pomaranča, buča – marelica, breskev)
- Skutne namaze
- Skutne namaze z zelišči
V letu 2021 smo pričeli z izdelovanjem izdelkov naše premium linije, ki jih pakiramo v vračljivo stekleno embalažo.
Od leta 2004 proizvajamo vse izdelke na ekološki način.
Kvaliteto mlečnih izdelkov potrjujemo na ocenjevanjih mleka in mlečnih izdelkov v Gornji Radgoni, kjer smo doslej dobili bronasti in srebrno medaljo za skuto ter trikrat veliko zlato medaljo za mascarpone.
Izdelke pod strokovnim vodstvom učiteljev in zaposlenih proizvajajo, analizirajo in pakirajo tudi dijaki v okviru praktičnega pouka.