Praktična uporaba načel HACCP sistemov
Program je namenjen vsem odraslim udeležencem, ki se ukvarjajo s predelavo živil, ki so na voljo končnemu potrošniku. Namenjen je tudi vsem, ki si želite dodatnih znanj s področja dobre higienske prakse. Preko predavanj in delavnic bomo spoznali načela sistema HACCP, ki so pomembna pri proizvodnji. Pogledali si bomo tudi načela dobre higienske prakse ter skupaj s praktičnimi primeri poskušali čim bolj opredeliti posamezne korake. Na koncu si boste lahko izdelali tudi lastni načrt po smernicah dobre higienske prakse. Programa se lahko udeležite vsu, ki ste s tem že seznanjeni in si želite znanje obnoviti ali pridobiti dodatne kompetence in tudi tisti, ki se s tem srečujete prvič.
ZAKAJ SE UDELEŽITI TEGA PROGRAMA?
Zavedanje za odgovornost, ki jo kot proizvajalci hrane nosimo, je da čim bolj natančno poznamo in opredelimo naše korake ravnanja in z odgovornim pristopom proizvajamo kakovostno in neoporečno hrano. Zato vabimo vse, ki bi si želeli nadgraditi ali osvojiti znanje kako varno proizvajati hrano, da se nam pridružite.
CILJI IZOBRAŽEVALNEGA PROGRAMA SO:
- Seznaniti udeležence z načeli HACCP sistema
- Pregledati zakonodajo s področja varnega rokovanja z živili
- Pregledati kaj so tveganja in kaj pomenijo za zdravje ljudi
- Vpogled v primere dobre prakse
- Izdelava lastnega načrta po smernicah dobre higienske prakse
PROGRAM: TUKAJ
TRAJANJE PROGRAMA: 30 pedagoških ur
Pogoj za uspešen zaključek programa: 80 % prisotnost, ki se dokazuje s podpisom na listi prisotnosti (po zaključku programa pridobite potrdilo z opisanimi kompetencami)
Termini izvedbe (od 16. do 20. ure):
1. izvedba:
1. srečanje | 2. srečanje | 3. srečanje | 4. srečanje | 5. srečanje | 6. srečanje |
21. 5. 2024 | 23. 5. 2024 | 28. 5. 2024 | 30. 5. 2024 | 11. 6. 2024 | 13. 6. 2024 |
Prijave zbiramo na tej povezavi: PRIJAVNICA
2. izvedba:
1. srečanje | 2. srečanje | 3. srečanje | 4. srečanje | 5. srečanje | 6. srečanje |
1. 10. 2024 | 3. 10. 2024 | 8. 10. 2024 | 10. 10. 2024 | 22. 10. 2024 | 24. 10. 2024 |
Prijave zbiramo na tej povezavi: PRIJAVNICA
Cena tečaja: BREZPLAČNO
Projekt sofinancirata Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje Republike Slovenije in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada plus. http://www.evropskasredstva.si/
_________________________________________________________________
Dodatne informacije in prijave (čim prej oz. do zapolnitve prostih mest): tecaji@bc-naklo.si ali nada.zupanc@bc-naklo.si ter na telefonski številki 04 277 21 20 ali 041 499 934.